İçeriğe geç

Enteresan Yerine Ne Kullanılır

Enteresan eş anlamlısı ne?

Türk Dil Kurumu, “ilginç” kelimesinin eş anlamlısının “ilginç” olduğunu belirtmektedir.

Enteresan ne için kullanılır?

(Fr. intéressant) İlginç, büyüleyici, ilginç: Neden yaptığımı bilmiyorum. İlginç görüneceğine şüphe yok. (Ahmet H.

Enteresan ne kökenli?

ilginç – Nişanyan Sözlüğü. Fransızca intéressant kelimesinden türetilmiş bir sözcüktür ve “ilginç” anlamına gelir. Bu sözcük, Fransızca intéresser fiilinden türetilmiş bir sözcüktür ve “kendini ilgilendirmek, kaygılanmak” anlamına gelir ve +ent° son eki vardır. Bu fiil, Latince interesse fiilinden türetilmiş bir isimdir ve “farkında olmak, dahil olmak, bir konuyla ilgilenmek” anlamına gelir.

Enteresanın Türkçe anlamı nedir?

Fransızca kökenli bir kelime olan interesting’ın sözlük anlamı interesting’dır.

Enteresan nasıl kullanılır?

“Interesting” kelimesini bir cümlede kullanmak “O çok ilginç bir çocuk.” Bu şekilde, “interesting” kelimesi hem canlı hem de cansız varlıklar bağlamında hem soyut hem de somut olarak kullanılabilir. Özellikle doğrudan anlamı nedeniyle, halk arasında en sık kullanılan kelimelerden biridir.

Eş anlamlısı nedir?

Eş anlamlı, eşanlamlı, alternatif veya eşanlamlı; farklı yazılışlarına rağmen aynı veya çok yakın anlamı olan kelimeler.

Enteresan mı enteresan mı?

Türkçe Dil Kurumu’nun güncel sözlüğüne göre “ilginç” kelimesinin anlamı şu şekildedir: – “İlginç”; ilginç. “İlginç” kelimesi yukarıdaki anlamı karşılamak için kullanılacaksa, doğru yazımı “ilginç” olmalıdır.

Enteresan kelimesinin zıt anlamlısı nedir?

Aynı ve ortak kelimelerinin zıttı olan farklı, bir cümlede ilginç kelimesi yerine kullanılabilir.

Fantastik dünya ne demek?

Fantezi yazılarında gerçeklik hakkında sıra dışı bir kurgu varken, fantezide sıra dışı olan hakkında sıra dışı bir kurgu vardır. Başka bir deyişle, fantezi kendi kuralları ve kendi yaşam biçimi olan bir dünyanın anlatısıdır.

Eski Türkçe yüce ne demek?

Kendi. Eski Türkçenin söz dağarcığına dahil olan ediz sözcüğü ilk olarak Eski Uygur Türkçesi metinlerinde ortaya çıkar. “Yüksek, yüce” anlamına gelen ediz, çeşitli ses değişimlerine uğradıktan sonra tarihi Türk şivelerinde kullanılmaya devam etmektedir.

Düşman Türkçe kökenli mi?

Düşman kelimesi Farsça kökenlidir. Avesta’daki dusmānah (kötü düşünen) kelimesinden gelir. Dus – “kötü, bozuk” biçiminden türemiştir. Türkçe eşanlamlısı ise yağ kelimesidir.

Hangi kelime kökeni?

hangi – Nisanyan Sözlüğü. Türkiye Türkçesi kankı veya χankı “hangi” kelimesinden türemiştir. Bu kelime, Eski Türkçe (sadece Oğuzca) kan veya χanı “ne” edatından türemiştir ve buna Eski Türkçe eki +kI verilmiştir.

Garip neye denir?

Garip insan kelime grubu çoğunlukla yalnız ve fakir insanlar için kullanılır. Bu grup, her durumda çaresiz olan insanları içerir. Ayrıca yardıma ihtiyacı olan ve üzgün olan insanlar olarak da ifade edilebilir.

Trend ne demek?

TDK trend sözcüğünü “eğilim” sözcüğünün eşdeğeri olarak verir. İngilizce kökenli bir sözcük olarak Türkçe’de kendine yer edinen trend, özellikle moda dünyasında öne çıkar. Trend, Türkçe dil kurumuyla ilgili olarak kısaca eğilim anlamına gelir.

Tuhaftır ne demek?

“Tuhaf” kelimesi genellikle garip, şaşırtıcı ve anlaşılmaz durumlara yanıt olarak kullanılan bir kelimedir.

Rutin eş anlamlısı nedir?

her zamanki, rutin, olağan s.

Varmak eş anlamlısı ne demek?

Sesli Sözlük – ulaşmak, varmak.

Tuhaf kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Bu gibi durumlarda kelimenin eş anlamlıları da kullanılabilir. Strange kelimesinin eş anlamlıları: odd, strange ve weird’dir.

Arıtma eş anlamlısı nedir?

Arınma, arınma, arınma, arınma.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir