İçeriğe geç

Fedofili Ne Demek

Nepiyofili nedir?

13 yaşın altındaki çocuklarda görülen cinsel ilgi bozukluğuna pedofili, 5 yaşın altındaki çocuklarda görülen cinsel ilgi bozukluğuna infantofili veya nepiofili, 11-14 yaş arasındaki ergenlik çağındaki çocuklarda görülen cinsel ilgi bozukluğuna ise hebefili denilmektedir.

Infantofili ne demek?

Pedofili veya pedofili, kişinin belirli bir yaştan itibaren ergenliğe girmemiş çocukları cinsel olarak çekici bulması ve çocuklara karşı cinsel eğilimler geliştirmesiyle ortaya çıkan bir psikoseksüel bozukluktur.

Nekrofili nedir?

Nekrofili, nekro (ölü) kelimesinden türetilen bir tür cinsel yönelim bozukluğudur. Nekrofili olan kişiler cesetlere ilgi duyarlar.

Androfili ne demek?

Androphilia – Yetişkin erkeklere karşı romantik ve/veya cinsel çekim.Androphilia – Yetişkin erkeklere karşı romantik ve/veya cinsel çekim.

Efebofili bir hastalık mıdır?

Ephebophilia, sadece belli bir derecede cinsel çekimin varlığını değil, aynı zamanda ergenliğin ortasından sonuna kadar olan dönemde cinsel partnerlere duyulan tercihi de tanımlar. Genel olarak, tercih, bir kişinin hayatının diğer önemli alanlarını etkilemediği sürece psikologlar tarafından bir patoloji olarak kabul edilmez.

Efebofili suç mudur?

Yaş farkı: Her iki durumda da yetişkin ile çocuk arasında önemli bir yaş farkı vardır ve bu da güç dengesizliği ve istismar konusunda endişelere yol açar. Yasal sonuçlar: Hem pedofili hem de efebofili, yargı yetkisine ve rıza yaşı yasalarına bağlı olarak cezai suçlamalara yol açabilir.16 Temmuz 2019 Yaş farkı: Her iki durumda da yetişkin ile çocuk arasında önemli bir yaş farkı vardır ve bu da güç dengesizliği ve istismar konusunda endişelere yol açar. Yasal sonuçlar: Hem pedofili hem de efebofili, yargı yetkisine ve rıza yaşı yasalarına bağlı olarak cezai suçlamalara yol açabilir.

Voyerizm nedir?

Voyerizm: Bu, bir kişinin çıplakken, soyunurken veya cinsel bir eylem gerçekleştirirken farkında olmadan onu gözlemlemenin bir sonucu olarak ortaya çıkan tekrarlayan bir cinsel dürtü ve davranış bozukluğudur. Gözetleme eylemi cinsel uyarılma amaçlıdır ve genellikle kişiyle cinsel bir eylem planlanmaz.

Cinsel mazoşizm nedir?

Mazoşizm, cinsel veya fiziksel acıya karşı cinsel ilgi veya zevk durumudur. Aşağıdaki mazoşizm türleri vardır: Cinsel mazoşizm: Cinsel ilişki sırasında acı verici veya kontrol edici davranışlardan zevk alma durumu. Fiziksel mazoşizm: Vücutta acı verici hisler üreten davranışlardan zevk alma durumu.

Cetad nedir?

CETAD – Cinsel Eğitim Alanında Tedavi ve Araştırma Derneği.

Demiseksüel ne demektir?

Demiseksüellik, yakın bir duygusal bağ kurmadan cinsel çekim hissetmemek olarak tanımlanıyor.

Omniseksüel ne demek?

[1] Cinsel yönelimleri veya cinsiyetleri ne olursa olsun, tüm insanlara karşı cinsel, duygusal ve romantik olarak ilgi duyma durumu. Panseksüelliğe çok benzemesine rağmen, omniseksüeller diğerlerinden daha çok bir cinsiyete veya belirli cinsiyetlere ilgi duyarlar.

Androsexuel ne demek?

Bir kişinin erkeklere ve maskülen insanlara karşı heteroseksüel olmayan çekimi.29 Ocak 2020Bir kişinin erkeklere ve maskülen insanlara karşı heteroseksüel olmayan çekimi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir