İçeriğe geç

Bağ Mildiyösü Hangi Ilaç Kullanılır

Mildiyö için hangi ilaç kullanılır?

İlaçlama, günlük ortalama sıcaklık 16 °C’ye ve en düşük sıcaklık 10 °C’ye ulaştığında başlatılmalıdır. Hastalığın her yıl görülmediği alanlarda ilaçlama yapmak için, çevrede veya tarlada ilk belirtiler görülene kadar beklenmelidir. Bayer, domates ve patateslerde tüylü küfe karşı Consento® SC 45’i önermektedir.

Bağ mildiyösü nasıl geçer?

Bağda tüylü küfün kontrolü. Etkilenen sürgünler yerden kesilmeli ve yok edilmelidir. Asmaların alt kısımları temiz tutulmalı ve yere düşen hastalıklı yapraklar toplanıp yok edilmelidir. Yabani otlar kontrol altına alınmalıdır.

Bağ mildiyösü ilacı ne zaman atılır?

Bağlarda küf ve küllemeye karşı ilaçlama yağmurdan sonra tekrarlanmalıdır. Yaprak küfüne karşı ilaçlama çiçeklenmeden önce yapılmalı ve külleme ve tüylü küfe karşı ilaçlama yağmurdan sonra tekrarlanmalıdır.

Üzüm bağlarına hangi ilaç atılır?

BAĞ (ÜZÜM)Zararlı organizmaEtkin maddeSon ilaçlama ile hasat arasındaki süreİki noktalı kırmızı örümcek (Tetranychus urticae)110 g/l Etoksazol7 GÜNİki noktalı kırmızı örümcek (Tetranychus urticae)500 g/l Klofentezin56 günBağda ölü ağaç (Phomopsis viticola)50% Kaptan28 gün12 satır daha

Mildiyö nasıl önlenir?

Enfekte bitki kalıntıları ve meyveler toplanıp imha edilmelidir. Domates yetiştiriciliği sabah ve akşam çiğ olmayan güneye bakan yerlerde yapılmalıdır. Hastalığın her yıl salgına neden olduğu bölgelerde, sırık domates yetiştirilmeli ve sıralar hakim rüzgar yönüne doğru yönlendirilmelidir.

Captanım 50 WP ne işe yarar?

ETKİ ŞEKLİ: Fungal patojenlere karşı koruyucu ve tedavi edici özelliğe sahip sistemik olmayan bir fungisittir.

Mildiyö nedir bağ?

Asmanın tüm yeşil kısımlarında görülen üzüm bağı küllemesi, büyüme mevsimi boyunca yapraklarda enfeksiyonlara neden olur. Çok küçük, ayırt edilmesi zor, yeşilimsi sarı, yarı saydam lekeler olarak gelişen genç enfeksiyonlar zamanla büyümeye başlar ve yaprakların üst yüzeyinde düzensiz, soluk lekeler olarak belirir.

Fumazine M45 ne işe yarar?

Domateslerde erken yanıklığa karşı: Hastalık görüldüğünde ilaçlamaya başlanır ve hastalığın seyrine bağlı olarak 10-14 günde bir ilaçlama tekrarlanır. Bağda mildiyö hastalığına karşı: Sürgünler 25-30 cm yüksekliğe ulaştığında ilaçlamaya başlanır ve 14 günde bir tekrarlanır.

Bağda külleme hastalığı nedir?

Bağda külleme (Cenk): Asmanın yapraklarına, çiçeklerine, sürgünlerine ve tanelerine zarar verir. Hastalıkla enfekte olan yaprak ve tanelerin normal parlaklığını kaybettiği, kül serpilmiş gibi göründüğü ve tanelerin zamanla patladığı görülür. Kamışların hastalanmasına ve önemli miktarda ürün kaybına neden olur.

Bağlarda KURŞUNİ KÜF ilacı ne zaman atılır?

BAĞLARDAKİ KÜF VE TÜYLÜ KÜFLERE KARŞI İLAÇLAMALAR YAĞMURDAN SONRA TEKRARLANMALIDIR. KURŞUN KÜFLERE karşı ilaçlama çiçeklenmeden önce yapılmalı ve külleme ve tüylü küfe karşı ilaçlama yağmurdan sonra tekrarlanmalıdır.

Külleme hastalığına ne iyi gelir?

İlaçlama programı; İlaçlama; Fındık böceği zararlısının 20-30 Mayıs tarihleri ​​arasında bahçede görülmesi halinde, külleme hastalığına karşı sistemik ve tedavi edici olarak onaylı Floupyram 200 g/l + Tebuconazole 200 g/l etkin madde, zararlıya karşı mücadelede etkili bitki koruma ürünleriyle karıştırılarak uygulanır.

Domateste mildiyö neden olur?

Phytophthora infestans, domateslerde tüylü küfe neden olan bir mantar patojenidir. Patojen, çürümüş, hastalıklı bitki kalıntılarında oosporlar olarak kışı geçirir. Birincil enfeksiyonlar ilkbaharda oosporların çimlenmesiyle başlar.

Üzüm bağlarına kükürt ne zaman atılır?

Alçak ve nemli bölgelerde ve yazları serin olan yerlerde Haziran ve Temmuz aylarında iki kez daha kükürt uygulaması gerekir. Üçüncü ve dördüncü uygulamalarda dekara 10 kg kükürt kullanılır. Ege ve Akdeniz bölgelerinde en az 4 uygulama yapılmalıdır. Diğer bölgelerde 2 uygulama yeterli olabilir.

Asmanın üzüm vermesi için ne yapmalı?

Üzümler Şubat ayında budanır, üretken değildir ve çok yüksek kaliteli ürünler vermezler. Üzümler eski dallarda oluşan gözlerden oluşur, bu nedenle yüksek kaliteli ve sürekli üzüm elde etmek için her yıl düzenli budama yapılmalıdır. Asma, derin budamaya yatkın bir bitkidir.

Bağlara külleme ilacı ne zaman atılır?

Bağda külleme durumunda, sürgünler 25-30 cm yüksekliğe ulaştığında ilaçlama başlar. İkinci ilaçlama, taç yaprakları döküldüğünde yapılır. Koşullara bağlı olarak, köstebekler tanelere düşene kadar ilaçlama devam edebilir.

Mildiyö fungus mu?

Patojen bir mantardır ve çürüyen bitkilerde kışlar. İlk enfeksiyonlar ilkbaharda başlar. Rüzgar, böcekler vb. Sağlıklı bitkilere taşınır.

Külleme için hangi ilaç kullanılır?

İlaçlama, tarlada ve serada ilk hastalık belirtileri görüldüğünde yapılmalıdır. Activus® domateslerde külleme hastalığına karşı kullanılabilir. Activus® sezonda en fazla 3 kez kullanılmalıdır.

Domateste mildiyö hastalığı neden olur?

Phytophthora infestans, domateslerde tüylü küfe neden olan bir mantar patojenidir. Patojen, çürümüş, hastalıklı bitki kalıntılarında oosporlar olarak kışı geçirir. Birincil enfeksiyonlar ilkbaharda oosporların çimlenmesiyle başlar.

Domates hastalığı için hangi ilaç kullanılır?

Mildiyö (Phytophthora infestans) Hastalığın her yıl görüldüğü bölgelerde sırık domates yetiştirilmesi önerilir. Patojenin görüldüğü seralarda kimyasal mücadele için hasattan 7 gün öncesine kadar Moltovin* kullanılabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Sarışın Escort