İçeriğe geç

Cıvıklı Nedir Pide

Cıvıklı içinde ne var?

Cıvıklı, Kayseri’nin Develi ilçesine özgü bir pidedir. Etin et satırıyla kıyılması, hamurun üzerine yerleştirilmesi ve fırında (özellikle taş fırında) koyun yağından özel olarak yapılmış bir malzeme kullanılarak pişirilmesiyle yapılır. Günümüzde etli pide olarak da adlandırılır.

Develi cıvıklısı hangi etten yapılır?

ÜNLÜ DEVELİ CİVİKLİSİ KARARI: Koyunun bel ve kaburga etinin sinirleri çıkarıldıktan sonra çift bıçakla elle doğranır ve bir gün bekletilir. Bir gün sonra, bitmiş ete incecik doğranmış soğanlar eklenir. İstenirse domates ve biberler incecik doğranır ve posa ile karıştırılıp püre haline getirilir.

Cıvıklı nasıl olur?

Adını, etin çift bıçak altında doğranması ve yağının çift bıçak darbeleriyle eritilmesiyle oluşan etin çamurundan almıştır.

Develi neyi meşhur?

Kış hazırlıkları Develi’nde kadınların en önemli faaliyetleri arasındadır. Bunların en önemlileri pastırma, sucuk, kavurma, erişte, pekmez, köfte, turşu, yufka yapımı, bulgur pişirme, gendime, sucuk yapımı ve sebze kurutmadır.

Develi cıvıklısı nasıl yenir?

Yumruk büyüklüğünde bir hamur parçası alıp uzunlamasına açıyoruz. İçine iç harcını koyup pide şeklini verip fırına veriyoruz. Piştikten sonra maydanoz, soğan, söğüş ve limonla servis ediyoruz.

Develi ekmek nedir?

Ekmek sadece Kayseri’nin Develi ilçesinde yetiştirilen Gacer buğdayından üretilmiş olup, tamamen organik olup yüksek protein içeriğine sahiptir. İçindekiler: Develi Gacer unu, özel buğday unu, içme suyu, maya, tuz, gıda enzimleri, koruyucu (kalsiyum propiyonat).

Develi cıvıklısı kaç kalori?

Deve çutneyindeki kalori miktarını öğrenmenin zamanı geldi. Tarifimizin bir porsiyonu yaklaşık 390 kalori içeriyor.

Bıçak arası pide nedir?

Konya mutfağına özgü bir lezzet olan bıçak arası, çok popüler bir pide türüdür. İnce açılmış hamur, et karışımıyla doldurulur ve fırına yerleştirilir. Domates ve biberler pideyle özellikle iyi gider. Sadece bir saatte ayranla pide yapabilirsiniz.

Develi nerenin ilçesidir?

1926 yılına kadar Kozan’a bağlı olan Develi, 1926 yılında Kozan ilinin ilçeye dönüştürülmesiyle Kayseri’ye bağlanmıştır. Tekir Yaylası güzergahı ile Kayseri’ye 45 km, İncesu güzergahı ile 86 km uzaklıkta bulunan ilçe, Kayseri’nin en büyük ilçesidir. Yüzölçümü 1887 km², deniz seviyesinden yüksekliği 1150 metredir.

Develi Alevi mi?

Kayseri Alevileri genel olarak Sarız, Develi ve Sarıoğlan ilçelerinde yaşamaktadır; ancak Tomarza ve Pınarbaşı ilçelerinde de yoğunlaşmaktadır.

Kayseri’nin neyi meşhur yemek?

Yağ.Pastırma.Kayseri mantısı,Tahinli yaprak sarma,Kayseri katmeri.Kayseri tepsi mantısı

Adana’nın neyi meşhur?

Adana Neyiyle Meşhur? Adana Kebabı Adana denince akla ilk gelenlerden biri şüphesiz ki Adana Kebabıdır. … Şalgam. Adana’nın vazgeçilmez içeceği olan şalgam suyu, turp suyundan yapılan fermente bir içecektir. … 3. Ciğer. Ciğer de Adana’da çok meşhurdur. …Bici bici. … 5. Şirdan. … Seyhan Nehri. … Taşköprü … Saat Kulesi.Daha fazla makale…•19 Ağustos 2024

Develi cıvıklısı kaç kalori?

Deve çutneyindeki kalori miktarını öğrenmenin zamanı geldi. Tarifimizin bir porsiyonu yaklaşık 390 kalori içeriyor.

Develi nerenin ilçesidir?

1926 yılına kadar Kozan’a bağlı olan Develi, 1926 yılında Kozan ilinin ilçeye dönüştürülmesiyle Kayseri’ye bağlanmıştır. Tekir Yaylası güzergahı ile Kayseri’ye 45 km, İncesu güzergahı ile 86 km uzaklıkta bulunan ilçe, Kayseri’nin en büyük ilçesidir. Yüzölçümü 1887 km², deniz seviyesinden yüksekliği 1150 metredir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

mecidiyeköy escort
Sitemap
holiganbetholiganbet girişcasibomcasibom