İçeriğe geç

Fındık Verimi Için En Iyi Gübre Hangisi

Fındık verimi için hangi gübre kullanılır?

Karadeniz Bölgesi’ndeki toprakların büyük çoğunluğu asidik olduğundan, kalsiyum amonyum nitrat gübresi fındıklar için gönül rahatlığıyla kullanılabilir.

15 15 15 gübre fındığa ne zaman atılır?

Gübre önerileri Fidelerin gübrelenmesi: Dikimden sonra her yıl veya iki yılda bir Kasım-Şubat ayları arasında 100-200 gr 15-15-15 kompleks gübre, Mart ayında 100 gr kalsiyum nitrat (Ca(NO3)2) veya CAN, Mayıs ayında 100 gr kalsiyum nitrat (Ca(NO3)2) veya CAN verilmelidir. Fidenin yaşına bağlı olarak 50-150 gr CAN verilmelidir.

Fındığın verimini artırmak için ne yapmalı?

Dr. Faruk Özkutlu, fındık üreticilerine çinko gübresi kullanmalarını tavsiye ederek, “Fındığa mutlaka başka gübreler de katacaksınız ama çinko gübresi uyguladıktan sonra veriminiz yüzde 25 artacak” dedi.

Fındığa DAP gübresi ne zaman atılır?

Kışın şiddetine bağlı olarak meyve ağaçlarında Şubat ve Mart aylarında, ilkbaharda dikilecek bitkilerde ise ekimden hemen önce genellikle 10-15 cm derinliğe DAP gübresinin gömülmesi tavsiye edilir.

Çotanak fındık gübresi ne zaman atılır?

Çotanak Fertil gübresi azot, fosfor ve potasyum gibi temel besinleri içerir. Çotanak Fertil ile bitkinize bir üretim sezonu için gereken fosfor ve potasyum besinlerini sağlarsınız. Kalan azot için Nisan, Haziran ve Temmuz aylarında gübrelemeyi unutmayın.

1 dönüm fındık bahçesine ne kadar gübre atılır?

Öncelikle fındık fidanları tam verim yaşına geldiğinde sıra aralarına kökleri örtecek şekilde taç yapılabilir, bunun için toprak analiz sonuçlarına göre dekara 20-25 kg üçlü süperfosfat veya aynı miktarda DAP gübresi, toprak yapısına bağlı olarak dekara 40-50 kg potasyum sülfat tüm alana serpilir.

15 15 gübre ile 20 20 arasındaki fark nedir?

NPK gübre çeşitleri nelerdir? NPK gübreleri, toprağın ve bitkilerin ihtiyaçlarına göre farklı formlarda üretilir. 20 20 20 NPK gübreleri %20 azot, fosfor ve potasyum içerirken, 15 15 15 NPK gübreleri %15 içerir.

Şubat ayında fındığa hangi gübre atılır?

Kasım-Şubat ayları arasında gübre, fosforlu ve potasyumlu gübreler kullanılabilir. Fındık zararlıları mekanik olarak kontrol edilir.

20 20 20 gübre ne işe yarar?

Azot, fosfor ve potasyum açısından zengin eser element besinlerinin bir karışımıdır. Kök sistemini güçlendirir. Dal, yaprak ve sürgünlerin gelişimini destekler ve gelişim bozukluklarını önler. Bileşimindeki eser elementlerle (çinko, demir, bakır, manganez) büyüme ve gelişmeyi destekler.

Fındık hızlı büyümesi için ne yapmalı?

Fındık fidanlarının gelişimini hızlandırmak için gübreleme yapılmalıdır. Gübre uygulama yöntemi ve periyotları şu şekildedir: Dikim sırasında en az 200 gr leonarditli organik gübre dikim toprağına karıştırılmalı ve fidan yerleştirilip üzeri örtülmelidir.

Fındığın içinin boş olmasının sebebi nedir?

Fındık, çekirdekleri yenilebilir bir meyve türü olduğundan, dolgun çekirdekli bir meyve elde etmek için önce döllenmenin gerçekleşmesi ve ardından embriyonun iyi gelişmesi gerekir. Döllenme gerçekleşmezse içi boş bir meyve oluşur.

1 dönüm fındık bahçesi ne kadar fındık verir?

Ülkeye uygun türlerin belirlenmesine yönelik araştırmalar sonucunda Sakarya’ya özgü yeni bir fındık türü oluşturulacak ve fidanları yetiştirilecek. Tarımsal araştırma ve geliştirme faaliyetleriyle hektar başına verimin 150 kilogramdan 600 kilograma çıkarılması bekleniyor.

DAP 18 46 0 ne işe yarar?

Azot ve fosfor gibi iki önemli bitki besinini içeren kompleks bir gübredir. Çok miktarda fosfor içerdiğinden kök gelişimini hızlandırır ve bitki gelişiminin erken evrelerinde kök sistemini güçlendirir. Çiçeklenmeyi sağlayarak tane ve meyve tutumunu artırır.

Şeker gübresi fındığa ne zaman atılır?

Şeker gübresi ne zaman uygulanır? Amonyum sülfat genellikle ekim sırasında çıkarılır. Şeker gübresi tahıllara ekim ve hasat zamanında, meyvelere çiçeklenmeden önce ve sonbaharda, sebzelere ekimden 15 gün sonra ve bağlamadan sonra ve meyve bahçelerine ekim sırasında ve çapalamadan sonra uygulanabilir.

En kaliteli potasyum hangisi?

Potasyum ve kükürt içeriği en yüksek gübredir. Özellikle gelişimi henüz tamamlanmamış bitkilerde hızlı olgunlaşmayı sağlamak için ideal bir besindir.

Fındığa 26 azot gübre ne zaman verilir?

Günde 20-24 kg saf azot verildiği düşünüldüğünde; 15 Mart’tan sonra yapılacak ilk uygulamada 650 gram, 20 Mayıs’tan sonra yapılacak ikinci uygulamada 650 gram olmak üzere, Ocak ayında toplam 1300 gram %26’lık CAN gübresi verilmelidir.

Hangi gübre daha verimli?

Organik gübreler toprağı daha verimli hale getirirken, kimyasal gübreler ise etkisini daha hızlı gösterebilir.

20 20 20 gübre ne zaman verilir?

Olumsuz yetiştirme koşullarına, hastalıklara ve tane yataklarına karşı direnç sağlar. Yaprak ve meyve kaybını en aza indirir. Gelişimin ilk evrelerinden hasada kadar kullanılması önerilir. NOT: Yaprak uygulama dozları 10-15 günde bir, damla sulama dozları ise haftada bir uygulanır.

Şeker gübresi fındığa ne zaman atılır?

Şeker gübresi ne zaman uygulanır? Amonyum sülfat genellikle ekim sırasında çıkarılır. Şeker gübresi tahıllara ekim ve hasat zamanında, meyvelere çiçeklenmeden önce ve sonbaharda, sebzelere ekimden 15 gün sonra ve bağlamadan sonra ve meyve bahçelerine ekim sırasında ve çapalamadan sonra uygulanabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir